آبریزی کولرگازی (Air conditioner water drain) یکی از رایج ترین مشکلاتی که کولر گازی در فصل تابستان با آن مواجه است نشت آب از پنل داخلی یا خود تخلیه کولر گازی است. با بروز این مشکل شما قابلیت استفاده از این دستگاه را از دست می دهید و همچنین آسیب های زیادی به خانه وارد می کند مانند خرابی گچ دیوارها، خرابی کاغذ دیواری، آسیب دیدن فرش میشود .
رطوبت مایع خنک کننده گاز از کجا می آید
گازها یا مبرد های که نقش ایجاد خنک کننده در کولر گازی را ایفا می کنند در درجه اول در حالت گاز هستند. زمانی که کولر گازی شروع به کار می کند، این گاز وارد لوله های اپراتور شده و از حالت گاز به حالت مایع (تغییر فاز) تبدیل می شود. این تغییر باعث می شود که لوله های شبکه اپراتور تا صفر درجه خنک شوند. از طرفی دمای اتاق گرم است و از حدود ۲۵ تا ۳۰ درجه متغیر است.
تهویه مطبوع
سیستم تهویه مطبوع آب محیط یا رطوبت هوا را دفع می کند به گونه ای که تمام رطوبت جمع شده روی پره های خنک شده که به مایع تبدیل می شود، در یک ناودان ریخته شده و از طریق لوله تخلیه به بیرون منتقل می شود، و باعث آبریزی کولرگازی میشود. خروجی اصلی به دلیل یکی از موارد زیر و سیل از پنل که گفته می شود کولر گازی تمام شده و نیاز به تعمیر دارد.شما میتوانید جهت هر گونه تعمیر دستگاه خود با مجموعه تعمیرال تماس بگیرید .
علل نشت کولرگازی و رفع نشت
در این بخش علت های اصلی نشت آب کولر گازی و چگونگی رفع ان را به شما آموزش میدهیم . شما میتوانید جهت هر گونه نصب ، سرویس ، تعمیر کولر گازی خود به صورت آنلاین سفارش تعمیرات خود را ثبت نمایید.
بستن خروجی سینی تخلیه آب پیچ های خنک کننده
خروجی سینی تخلیه آب که به نام ناودان کولر گازی نیز شناخته می شود، دقیقاً جایی است که رطوبت آب کولر گازی جمع می شود و سپس از طریق لوله ها به بیرون هدایت می شود. دلایل زیادی برای بستن این خروجی وجود دارد، از جمله گرد و غبار حاوی لجن و پرز فرش. وقتی این مسیر مسدود می شود، آب از مسیر خود خارج می شود و در نهایت باعث تخلیه کولر یا آبریزی کولرگازی می شود. در اینجا نحوه خلاص شدن از شر آب دادن کولر گازی که علت آن است را توضیح خواهیم داد.
لوله تخلیه را در جای درست خود قرار ندهید
تا شدن لوله تخلیه | تجمع آب روی سطح |
گرفتگی لوله تخلیه | عدم توجه به شیلنگ تخلیه |
یکی از دلایل نشست کولر گازی این است که لوله تخلیه در جای مناسبی قرار نگرفته است. در چنین مواقعی باید کولر گازی را باز کرده و تعمیر کنید. در این بخش قصد داریم شایع ترین دلیلی که باعث این مشکل می شود را ارائه کنیم:
تا شدن لوله تخلیه
زمانی که لوله تخلیه پیچ می خورد.یکی از مهم ترین دلیل های آبریزی کولر گازی میباشد .
تجمع آب روی سطح
اگر آب را از کولر گازی در یک کاسه یا بطری جمع آوری کنید. باید توجه داشته باشید که اگر آب داخل ظرف به لبه شیلنگ برسد، نمی توان آب داخل شیلنگ را به ظرف اضافه کرد و به مایع خنک کننده برگرداند.
گرفتگی لوله و شلنگ تخلیه
عواملی مانند لجن یا گرد و غبار باعث بسته شدن لوله می شود و همین علت سبب آبریزی کولرگازی میشود .
عدم توجه به شیلنگ تخلیه
اگر در تعمیر و حتی نصب کولر گازی تخصص دارید. متوجه شدید که شیلنگ تخلیه باید همیشه شیب ملایمی برای تخلیه داشته باشد. اگر به هر دلیلی این شیب رعایت نشود به مرور زمان مشکل ایجاد کرده و سبب آبریزی کولرگازی میشود.
مقدار کم گاز
مقدار گاز موجود در کولر گازی شما تاثیر زیادی بر چرخه تبرید دارد. به عقیده بسیاری از کارشناسان این دو موضوع ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. بنابراین اگر گاز موجود در آن کمتر از استاندارد لازم باشد. این می تواند عملکرد کلی سیستم را تحت تاثیر قرار داده و مختل کند و باعث یخ زدن کمپرسور و خاموش شدن کولر شود.
قرارگیری نامناسب لوله تخلیه، دلیل آب کولر
یکی دیگر از دلایل آبریزی کولر گازی از مایع خنک کننده گازی که کاملاً رایج است، وضعیت نامناسب لوله تخلیه (که وظیفه تخلیه آب را بر عهده دارد) است. موارد زیر باعث ایجاد این مشکل و در نتیجه رسیدن آب به کولر می شود.
خم شدن لوله تخلیه
خم شدن یا تا شدن لوله تخلیه باعث می شود آب تخلیه نشود و به بیرون سرازیر شود.
گرفتگی لوله تخلیه
مانند سینی تخلیه، لوله تخلیه نیز ممکن است با گرد و غبار مسدود شود و باعث آب ریزی کولرگازی میشود .
تجمع آب در سطل
اگر آب سطل بیش از حد باشد و آن را تخلیه نکنید، شلنگ دیگر نمی تواند آب را تخلیه کند و آب به رادیاتور برمی گردد و به همین علت باعث آبریزی کولرگازی شما میشود.
شیب نامناسب شیلنگ تخلیه
شیلنگ تخلیه باید شیب مناسبی داشته باشد. آب ناکافی می تواند دلیل سردی بیش از حد آب باشد.
کثیف بودن فیلتر هوای کولر گازی
یکی از دلایل اصلی خشک شدن کولر گازی این است که فیلتر هوا کثیف است و جریان هوای مناسب در اطراف کمپرسور و کندانسور دستگاه برای تهویه مناسب وجود ندارد. این مشکل به دلیل کثیف بودن فیلتر تهویه مطبوع، هوای بسیار کم برای اپراتور و دمای پایین تهویه مطبوع ایجاد می شود.
دمای سرد، علت نشت آب از کولرگازی
وقتی دمای بیرون خیلی سرد است، به خصوص در زمستان، از اسپیلت به عنوان بخاری استفاده می کنید. سیم پیچ کولر گازی در اثر سرمای شدید یخ می زند و در اثر اشتعال، قطره قطره برف خنک کننده از برد می بارد و باعث آبریزی کولرگازی شما میشود.
نصب ضعیف
حتی صاحبان خانه هایی که دارای سیستم تهویه مطبوع کاملاً جدید هستند، گاهی اوقات نشت آب را تجربه می کنند. اگر تله میعانات یونیت ضعیف طراحی شده باشد یا به درستی نصب نشده باشد، می تواند از تخلیه مناسب جلوگیری کند. سپس آب در ظرف تخلیه جمع می شود و سرریز شدن اب کولرگازی شما میشود .ضروری است که با تعمیرکار حرفه ای تهویه مطبوع تماس بگیرید تا علت آبریزی کولرگازی خود را بررسی کند.
راه حل رفع علت نشت آب کولرگازی
مشکل آبیاری کولر آبی به دلیل تاثیر بر قسمت های مختلف مایع خنک کننده و پایین آمدن سطح کیفی عملکرد انواع اسپیلت ها و کولرهای گازی باید در اسرع وقت شناسایی و دفع شود.
برای از بین بردن علت آبریزی کولرگازی بهتر است نکات و موارد زیر را در نظر بگیرید و در نظر بگیرید:
- سعی کنید همیشه پنل داخلی و خارجی کولر گازی را به موقع بشویید .
- از خدمات به موقع آن غافل نشوید (بهتر است این کار را دو بار در سال انجام دهید).
- برای جلوگیری از گرفتگی سینی و لوله تخلیه از محلول سرکه مقطر استفاده کنید.
- سطلی را که آب از ناودان نشت می کند، چک کرده و خالی کنید.
- کویل های برد داخلی و خازن یا سیم پیچ های برد خارجی را هر از چند گاهی چک و تمیز کنید.
نشانه نشتی گاز فریون کولرگازی
تمامی نشانه های خرابی و نشت گاز فریون کولر گازی ها را برسی کردیم و به شما راهکار های برطرف کردن آن را به شما آموزش میدهیم . برسی علت نشتی گاز فریون یکی از مهم ترین دلایل آبریزی کولرگازی شماست که باید با آن توجه بالایی داشته باشید.
مجموعه تعمیرآل همراه همیشگی شما با بهترین تکنسین ها تمامی مشکلات کولر گازی شما را به بهترین نحو برطرف خواهد کرد.
تعمیرآل
قدرت خنک کنندگی کم
میرد نقش مهمی در خنک سازی دارد. در واقع وظیفه رادیاتور جذب گرمای داخل خانه و از دست دادن آن گرما در خارج از خانه و داخل کندانسور است. این باعث می شود هوای داخل خانه همیشه خنک بماند.اگر گاز فریون داخل کولر گازی کم باشد اولین نشانه ای که با آن مواجه خواهید شد کاهش قدرت خنک کنندگی کولر گازی است. این بدان معنی است که هوای داخل خانه خیلی طول می کشد تا خنک شود .
خروج هوای گرم از دریچه کولر
در کولرهای گازی اسپیلت یا کولرهای معمولی فن دار، اگر دست خود را نزدیک خروجی هوا بگیرید، باید هوای خنک را احساس کنید. اگر هوا گرم است و مثل قبل سرد نیست، یکی از دلایل اصلی ممکن است نشت فریون در داخل سیستم HVAC باشد.و اگر به آن توجه نشود باعث آبریزی کولرگازی شما میشود.
یخ بستن کویل ها
هنگامی که سطح مبرد داخل کویل های اپراتور کم و مقدار گاز میرد کم است، کویل های اپراتور نمی توانند گرما را به طور کامل جذب کنند. این امر باعث می شود که متراکم یا چکه روی این فایل ها ایجاد شود و فایل ها یخ بزنند. گاهی اوقات وقتی هوای داخل خانه گرم می شود یا کولر خاموش می شود، یخ آب می شود و به راحتی می توانید قطرات آب و آبریزی کولرگازی خود را ببینید.
افزایش هزینه برق
هنگامی که سطح فریون داخل رادیاتور کاهش می یابد، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا دمای خانه به حد مطلوب برسد. این بدان معناست که کولر گازی شما باید برای مدت طولانی کار کند. گاهی اوقات خاموش نمی شود و تمام روز کار می کند. این فعالیت مستمر باعث افزایش هزینه های برق نیز می شود. اگر سریع عمل نکنید و آن را تعمیر نکنید، پول زیادی برای قبض برق خود خواهید پرداخت.
سوالات متداول(FAQ)
آیا وقتی دستگاه خاموش است بازهم گاز فریون کولرگازی نشت می کند؟
آیا گاز فریون کولرگازی خطرناک است؟
کدام بخش کولرگازی دچار نشت گاز فریون می شود؟
کدام بخش کولرگازی دچار نشت گاز فریون می شود؟
چگونه متوجه شویم که خط تخلیه کولرگازی مسدود شده است؟
آیا ریختن سفید کننده در تخلیه کولرگازی بی خطر است؟
آیا سرکه به لوله های تخلیه آسیب می رساند؟
آیا کولر گازی نیاز به تخلیه آب دارد؟
نتیجه گیری
مجموعه بزرگ تعمیرال تمامی علت های آبریزی کولرگازی شما را برسی کرده و این اطمینان را به شما میدهد تمامی ایرادات فنی دستگاه شما را با تکنسین های مجرب به بهترین نحو برطرف خواهد کرد شما میتوانید با شماره تماس های درج شده در سایت تعمیرآل با ما در ارتباط باشید .شما همراهان عزیز تعمیرآل می توانید با درج کامنت خود تجربیات خود را با ما در جریان بگذارید.
🤔 چرا مستقیم از خودشون نپرسم؟!
سوالات و ابهامات خود را برای ما کامنت کنید تا به سرعت از کارشناسان تعمیرآل پاسخ و راه حل سوال خود را دریافت کنید.
منبع | energy.gov |