You are currently viewing دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال
دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال

دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال

یخچال فیریز، دستگاهی بسیار کاربردی در منازل می باشد، اهمیت استفاده از آن بر کسی پوشیده نیست. بنابراین همواره باید در صدد آن باشیم تا یخچال فریزر با راندمان کاری استاندارد داشته باشیم و نیز از صحت قطعات و روند کارکرد آن اطمینان حاصل نماییم. هم چنین در صورتی که موتور دستگاه آسیب ببیند، با خسارتی جبران ناپذیر، و هزینه های سنگین همراه خواهد بود. لذا با مطالعه و رعایت نکاتی کاربردی در  مقاله ذیل، از سوختن و آسیب دیدن کمپرسور و موتور یخچال خود جلوگیری کنید.

دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال
دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال

دلایل سوختن کمپرسور و موتور یخچال

  • نوسانات برق
  • خرابی و کثیفی کندانسور
  • مشکلات مربوط به فن خنک کننده
  • استهلاک و کار کردن بیش از حد دستگاه
  • خرابی ترموستات
  • خرابی برد
  • خرابی رله کمپرسور
  • نشت و کمبود گاز مبرد
  • نوسانات برق

نوسانات برق می تواند یکی از علل مهم در سوختن کمپرسور باشد؛ در واقع هر تنشی در سیستم الکترونیک دستگاه شما، منجر به آسیب قطعات برقی از جمله برد، سنسور ها و یا کمپرسور دستگاه خواهد شد. در مورد کمپرسور، قطع و وصل شدن های بسیار سریع و هم چنین افزایش ولتاژ ناگهانی، می تواند باعث دو فاز شدن و آسیب دیدن و سوختن سیم پیچ های کمپرسور گردد.

دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال
دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال

نکته : برای جلوگیری از این مشکل، حتماً از دستگاه های محافظ برق استفاده نمایید.

خرابی و کثیفی کندانسور

کندانسور، همان کویل یا سیم پیچ های پشت یخچال است، که یخچال فریزر برای خنک کردن و نیز دفع گرمای داخل دستگاه، از آن استفاده می کند. بنابراین یکی از مهم ترین قسمت های قابل بررسی ،کندانسور و یا سیم پیچ های پشت یخچال است. سیم پیچ های کندانسور را بررسی نمایید و اطمینان حاصل کنید که آن ها با گرد و غبار پوشانده نشده باشند، هم چنین فاصله ی آن ها از دیوار باید مناسب باشد تا گرما را به درستی دفع کنند.

در غیر این صورت؛ گرمایی که باید توسط سیم پیچ ها خارج شوند، به درستی خارج نشده و از بین نمی روند و این امر باعث گرم شدن کمپرسور گشته و در نهایت موجب سوختن کمپرسور یخچال می شود. لذا بهتر است هر چند وقت یکبار، گرد و خاک های روی سیم پیج های پشت یخچال را تمیز نمایید.

مشکلات مربوط به فن خنک کننده

از فن خنک کننده برای خنک کردن کمپرسور یخچال فریزر استفاده می شود. فن خنک کننده یخچال، بخش مهمی از دستگاه است که وظیفه دارد تا دستگاه را خنک، و همچنین از گرم شدن دستگاه، جلوگیری کند. اما چنانچه موتور فن خنک کننده، خراب شود، ابتدا بررسی کنید تا مطمئن شوید که فن هنوز در حال چرخش است یا خیر؛ نچرخیدن فن خنک کننده ، از دلایل گرم شدن کمپرسور و در نتیجه سوختن موتور است.

موتور فن بخشی مکانیکی در دستگاه است و با بالا رفتن عمر یخچال،ممکن است خراب شود و همچنین جمع شدن گرد و خاک روی یاتاقان موتور فن، ممکن است مانع از کارکردن موتور شود. در این صورت موتور فن یخچال نیاز به تعویض دارد تا از سوختن موتور جلوگیری شود. شما می توانید با تماس با کارشناسان ما، اطلاعات لازم جهت تعویض موتور فن را کسب نمایید.

دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال
دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال

استهلاک و کار کردن بیش از حد دستگاه

عمر مفید برای هر قطعه ی فنی، زمان مشخصی است که از جانب کارخانه سازنده تعیین می شود. عمر مفید کمپرسور های یخچال چیزی در حدود ۸ تا ۱۲ سال است که بستگی به توانایی و طراحی و شرایط استفاده از آن دارد. پس از گذشت این مدت، کمپرسور یخچال به علت استهلاک مکانیکی عملکرد اولیه را نخواهد داشت؛ بنابراین، این مورد موجب کار کردن بیش از حد کمپرسور برای ایجاد سرمای مناسب در یخچال خواهد شد و درنهایت این روند ، منجر به خرابی و سوختن کمپرسور خواهد شد.

خرابی ترموستات

ترموستات، مهم ترین بخش در خنک کردن یخچال است. کمپرسور می تواند بدلیل تنظیم نبودن ترموستات دستگاه، گرم شده و در نتیجه سخت کار کند. بنابراین اطمینان حاصل کنید تا ترموستات در دمای مناسبی تنظیم شده باشد. در صورت خرابی ترموستات، باید آن را تعویض کرد.

خرابی برد

به عبارتی، به هر دلیلی، چنانچه برد دستگاه خراب باشد و دستور قطع کردن را صادر ننماید، کمپرسور بیش از حد کار خواهد کرد یا نوسانات برقی و… ، موجب سوختن کمپرسور میشود. نکته: یکی از نشانه های بیش از حد کار کردن کمپرسور، وجود سرمای زیاد می باشد؛ که بخاطر زیاد کار کردن کمپرسور، امکان دارد که کمپرسور بسوزد. شما می توانید با تماس با ما مشکل برد را هرچه سریع تر، پیگیری و رفع نمایید.

دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال
دلایل سوختن کمپرسور و یا موتور یخچال

خرابی رله کمپرسور

کمپرسور یخچال فریزر، گاز مبرد را فشره کرده و آن را به مایع تبدیل می نماید و موجب گرم شدن مبرد می شود. سیم پیچ های کندانسور، در پشت یخچال؛ مبرد را از طریق گرما دفع کرده و بعد مبرد از طریق یک محفظه ی انبساط،  در جایی که به سرعت تبخیر می شود، پمپ می شود و باعث خنک شدن، فضای یخچال می شود. در نتیجه، کمپرسور ، تمام وقت کار نمی کند و رله کمپرسور هر وقت که چرخه ی خنک کننده شروع به کار می کند، به کمک می آید.

بنابراین در صورت خرابی رله باید آن را سریع تعویض نمایید. چراکه ممکن است، موجب سوختن کمپرسور شود.

نشت و کمبود گاز مبرد

یکی از مواردی است که می تواند باعث سوختن کمپرسور یخچال فریزر شود. نشتی گاز میدهد در سیستم یخچال، می تواند به دلیل پوسیدگی لوله ها بخاطر کارکردن زیاد باشد؛ ایجاد سوراخ هایی در لوله ها که در نتیجه، این سوراخ ها موجب می شود، به مرور زمان گاز میدهد نشت کرده و گاز درون سیستم کم شود. بنابراین سرمای کافی ایجاد نشده و کمپرسور بیشتر کار خواهد کرد، که کار کردن بیش از حدف موجب استهلاک و داغ شدن موتور خواهد شد و به کمپرسور آسیب می رساند و موجب سوختن آن خواهد شد.

بنابراین سطح مبرد را نیز بررسی نمایید، و البته بهتر است این مورد ، توسط تکنسین و متخصص صورت پذیرد. متخصصین تعمیرآل آماده ارائه خدمات به شما خواهند بود.

نکاتی جهت جلوگیری از سوختن موتور یا کمپرسور یخچال

  • •نسبت به گرم شدن ناگهانی یخچال فریزر، بی تفاوت نباشید.
  • •نسبت به عدم وجود سر و صدای یخچال(موتور) و یا وجود صدای های غیر عادی از یخچال بی تفاوت نباشد.
  • •پاک کردن کویل ها و یا همان سیم پیچ های پشت یخچال فریزر. با این کار موجب می شوید، گرمای یخچال به راحتی دفع  و به کمپرسور یخچال فشاری وارد نشود.

بررسی و تشخیص سوختگی کمپرسور یخچال فریزر

این موضوع، نیازمند انجام یک تست ساده است. ابتدا کمی یخچال فریزر را از دیوار دور کنید و سپس چند دقیقه منتظر مانده و صدای موتور را به دقت گوش دهید. اگر موتور در حال کار کردن باشد، صدایی ضعیف به گوش می رسد و این یعنی موتور سالم است، اما اگر صدایی نمی شنوید، به این معنی است که کمپرسور شما کار نمی کند و احتمالاً سوخته است.

البته این یکی از ساده ترین روش ها می باشد. از دیگر نشانه ها؛ می توان به گرم شدن فضای داخل یخچال و یا وجود صدای های غیر عادی و نیز بوی سوختگی اشاره کرد.

۱ ستاره۲ ستاره۳ ستاره۴ ستاره۵ ستاره (No Ratings Yet)
Loading...